Геращенко назвала першочергове завдання нової сесії Ради

Читать на русском
Нардеп підкреслила, що законопроект про громадянське розмінування на сході України має стати одним із першочергових завдань Верховної Ради дев'ятого скликання.

Під час дев'ятої сесії Верховної Ради України народні депутати мають ухвалити законопроект про громадянське розмінування.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко під час Міжнародного волонтерського і ветеранського форуму, передає «Слово і Діло».

Нардеп підкреслила, що законопроект про громадянське розмінування на сході України має стати одним із першочергових завдань Верховної Ради дев'ятого скликання.

«Які виклики я бачу першочерговими на нинішню сесію? Перше, я вважаю, що для нас є дуже важливим ухвалити закон про громадянське розмінування. Це важливо, тому що сьогодні є питання мін і того, що вся ця територія є небезпечною. Це є важливим для населення, й у тому числі для волонтерів», – повідомила Геращенко.

Вона підкреслила, що в питанні проведення розмінування Україна має спиратися на досвід інших країн. Зокрема, позитивний досвід Хорватії.

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Ірина ГеращенкоВіце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко виконала менш ніж половину своїх запевнень. Багато її обіцянок стосуються теми Донбасу та обміну полоненими.

«Ми маємо взяти тут взяти досвід Хорватії, інших країн, які пройшли це питання. Головне – ми маємо визначити ту структуру, яка буде не просто розміновувати, а брати відповідальність. Структуру, яка говоритиме: «Ми зробили це якісно. Завтра там ніхто не підірветься». Дуже важливо, щоб тут ми також врахували позиції громадських організацій», – додала вона.

Геращенко зазначила, що законопроект досі перебуває на стадії розробки. Його опрацьовує робоча група комітету ВРУ з питань національної безпеки.

«Зараз цей закон доопрацьовується. Робочу групу очолює народний депутат Тетерук. Я сподіваюся, що цей закон ми ухвалимо», – додала вона.

Раніше Геращенко заявила, що Київ стоїть на позиції Сенцова й пропонує обмін.

Також нардеп розповіла про тортури в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: