Геращенко виключила проведення референдумів на окупованому Донбасі

Читать на русском
Віце-спікер також іронічно запропонувала президенту РФ провести на його території референдум на тему підвищення пенсійного віку.

Перший віце-спікер парламенту й представниця України на переговорах у Мінську Ірина Геращенко виключила проведення на окупованій частині Донбасу будь-яких референдумів про статус регіону.

Чи можуть українці ініціювати всеукраїнський референдум?Скористатися конституційним правом та ініціювати референдум? На жаль, поки що громадяни України не можуть цього зробити. Коли ситуація зміниться, прогнозував політолог Олександр Радчук.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Дело».

«Жодних референдумів під дулами автоматів і розміщеними під школами й дитсадками окупованого Донецька та Луганська російськими танками; жодних референдумів, організованих на територіях, де 4 роки мізки громадянам промиває російська пропаганда й «лайфньюси», які залякують людей «фашистами й хунтою»; жодних референдумів, організованих маріонетками Кремля на окупованих Кремлем землях не буде», – написала вона.

Геращенко нагадала, що Мінські угоди передбачають проведення не референдуму, а місцевих виборів за українським законодавством.

«Ми твердо стоїмо на позиції, що РФ має виконувати Мінські угоди: припинити стріляти, припинити поставки техніки бойовикам, вивести свої війська з перешитими шевронами, «потеряшек» і зброю, звільнити заручників і повернути нам контроль над нашим кордоном», – додала вона.

Віце-спікер також іронічно запропонувала президенту РФ провести на його території референдум з приводу підвищення пенсійного віку.

Раніше Геращенко розповіла, скільки разів бойовики порушили «хлібне перемир'я».

Також нардеп повідомила, чому мають помилувати Сенцова.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: