Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко пообіцяла, що на першому засіданні ВРУ у вересні вимагатиме поставити питання про внесення змін до Конституції щодо зняття недоторканності з народних депутатів

6 серпня 2018 року народний депутат України Ірина Геращенко пообіцяла, що на першому засіданні ВРУ у вересні вимагатиме поставити питання про внесення змін до Конституції щодо зняття недоторканності з народних депутатів.
Не виконано
Сказано 6 серпня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko
  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20078
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20079

Результат

Відповідно до стенограми засіданнгя погоджувальної ради від 3 вересня та ранкового та вечірнього засідань від 4 вересня, Ірина Геращенко жодним словом не обмовилася про необхідність зняття депутатської недоторканності. Таким чином, обіцянка отримує статус "не виконано".

Варто додати, що лише 20 вересня 2018 року ВРУ голосувала за проект Постанови про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (№7203/П1) та проект Постанови про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) (№6773/П1). Ірина Геращенко підтримала ці ініціативи.

Однак, обіцянка залишається зі статусом "не виконано", оскільки Ірина Геращенко обіцяла вимагати розгляд цього питання на першому засіданні ВРУ, однак цього не зробила.