Київ опинився у десятці найгірших для життя міст

Читать на русском
Київ належить до тих міст, які раніше мали непоганий рейтинг, але сильно втратили у позиціях через падіння рівня працездатності.

За версією The Economist Київ потрапив до десятки найменш комфортних міст для життя.

Про це йдеться у щорічному дослідженні, яке проводять експерти аналітичного підрозділу журналу The Economist, передає «Слово і Діло».

Укладачі рейтингу зазначають, що Київ належить до тих міст, які раніше мали непоганий рейтинг, але сильно втратили у позиціях через падіння рівня працездатності.

Українську столицю у цьому сенсі порівнюють з лівійським Тріполі та Коломбо на Шрі-Ланці.

Україна у світових рейтингах: прогрес у виробництві зброї й інноваціях, регрес у соціальному розвиткуПорівняно з 2016 роком, цьогоріч Україна дещо втратила позиції в рейтингах соціального розвитку й конкурентоспроможності економік, але здобула високі позиції в рейтингах паспортів, розвитку інноваційної діяльності та виробництва зброї.

Водночас у десятці найгірших Київ є найкращим і посідає 131-е місце. За ним у рейтинзі — камерунська Дуала, зімбабвійське Хараре, та пакистанське Карачі. Зазначимо, у 2012 році українська столиця посідала 110-е місце.

Найгіршим для проживання став сирійський Дамаск.

А от найпридатнішим для проживання визнано австралійський Мельбурн, за ним — австрійський Відень та канадський Ванкувер.

Рейтинг укладався з урахуванням різних факторів: стабільність (злочини, загроза тероризму чи збройних конфліктів), якість та доступність медицини, культура та розваги, освіта, інфраструктура.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко провалив обіцянку встановити в центральній частині столиці близько сотні новітніх сміттєвих баків.

Також було названо рейтинг кращих країн для іммігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: