У ФСБ прокоментували затримання українця на кордоні з Кримом

Читать на русском
В настоящее время семья Александра Стешенко не знает, где и в каком состоянии он находится, а также предъявлены ли ему какие-либо обвинения.

Федеральна служба безпеки РФ спочатку підтвердила, а потім спростувала інформацію про затримання зниклого на адміністративному кордоні з окупованим Кримом харків'янина Олександра Стешенка.

Про це розповів адвокат Стешенка, повідомляє правозахисна ініціатива «Крим.SOS», пише «Слово і Діло».

Утримання українських політв’язнів: як путінський режим перевершив часи «застою»?Президент РФ розгляне помилування Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Як утримують українських політв’язнів, міркували експерти.

На «Чонгарі» його затримали нібито через невідповідність фотографії в паспорті.

У суботу, 14 квітня, адвокат Стешенка в пошуках свого підзахисного відвідав прикордонне управління ФСБ Росії по «Республіці Крим», яке знаходиться в Сімферополі.

«Співробітники управління підтвердили, що Олександр Стешенко міститься у них, але не допустили адвоката. 16 квітня в понеділок адвокат знову прийшов в управління, йому повторно відмовили в доступі до Стешенка», - йдеться в повідомленні.

В якості підстави для затримання російські силовики вказали проблему з фотографією в паспорті, хоча до інциденту Стешенко неодноразово подорожував з цим паспортом, в тому числі на територію Криму. Спочатку співробітники ФСБ заявили, що Стешенко був затриманий для з'ясування особи.

«Адвокату вдалося дізнатися, що дізнавачем у справі є Свинарьов. Однак уже через кілька годин співробітники ФСБ почали заперечувати не тільки те, що затриманий міститься у них, а й факт того, що він заїхав на територію Криму», - зазначають у правозахисній ініціативи.

У даний час сім'я Олександра Стешенка не знає, де і в якому стані він знаходиться, а також пред'явлені йому якісь звинувачення.

Нагадаємо в лютому в Криму затримали українця, який нібито шпигував за діяльністю частин Росгвардіі і ФСБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: