Колишній топ-чиновник «Укргазвидобування» в ізоляторі не зміг зустрітися з адвокатом

Читать на русском
Адвоката Олексія Тамразова не пускають до підзахисного. Він також повідомив, що Тамразова затримали без дозволу суду.

Адвоката колишнього першого заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування», власника видання Insider Олексія Тамразова не пускають до підзахисного в ІТТ на Косогірному.

Як пише «Слово і Діло», про це Микола Ореховський повідомив Insider.

«Мене не пустили до Олексія, сказали йти з проханням до слідчого. Я нагадав, що це не передбачено законом, і що недопуск адвоката є його порушенням. Я викликав поліцію й написав заяву про злочин. Але все одно досі стою під ізолятором», – сказав Ореховський.

Підозру Тамразову досі не вручили.

Він також повідомив, що Тамразова затримали без дозволу суду, в порядку статті 208 КПК.

«Я вже вкотре повторюю, що ця стаття передбачає, що особу застали безпосередньо під час скоєння чи замаху на злочин, після скоєння злочину, якщо його виявив свідок чи потерпілий, або якщо є підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися. Щодо Тамразова це безглуздо. Він перебував у себе вдома, тікати не збирався, в нас на сьогодні було призначене засідання в іншій справі, яка стосувалася незаконних дій детективів НАБУ», – заявив Ореховський.

Нагадаємо, слідчі прийшли з обшуками до колишнього першого заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування», власника видання Insider Олексія Тамразова. Як відомо, його затримали 9 серпня за спробу дати хабара в особливо великому розмірі заступнику начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтину Кулику.

10 серпня суд у закритому режимі заарештував Тамразова на два місяці з альтернативою застави в 3 млн грн. Він вийшов із СІЗО під заставу 13 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: