Трамп визнав провину Путіна у втручанні у вибори США: який зиск для України

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

У Гельсінкі під час зустрічі з російським президентом Дональд Трамп заявив, що не бачить доказів втручання Кремля в американські вибори, що викликало хвилю критики серед американських політиків. Після повернення додому президент США відмовився від своїх слів, пояснивши заяви в Гельсінкі тим, що просто «обмовився». Дональд Трамп уточнив, що хотів сказати зовсім інше. «Не бачу причин, через які це НЕ могла би бути Росія»_, – наголосив Трамп. На запитання, чи вважає він Путіна особисто відповідальним за втручання, Трамп відповів ствердно. «Безумовно, як лідера держави слід було б вважати його відповідальним, так», – сказав президент США.

Політолог Олександр Палій пояснив, що така «обмовка» викликана тим, що багатьом американцям здалося, що Трамп занадто м’яко поводив себе на зустрічі з Путіним, тому він змінив свою риторику.

«Очевидно, що це можна вважати спробою виправдатися з боку Трампа», – зазначив він.

«Зараз усе йде до того, що допитуватимуть особистого перекладача Трампа, про що насправді та як вони говорили з Путіним. Зрозуміло, що, м’яко кажучи, Трамп трохи розчарував багатьох представників американських державних органів, якщо їм навіть здалося, що Трамп довіряє Путіну більше, ніж ЦРУ та ФБР. Однозначно, вся ця ситуація призводить до посилення тиску на Росію», – уточнив Палій.

На його думку, ця ситуація викликана тим, що Трамп не розуміє до кінця всієї ситуації.

«Він ніби й переговірник непоганий, але не демонструє цих якостей щодо Путіна з якоїсь причини», – додав політолог.

Трамп і Путін провели зустріч у Гельсінкі: що пишуть у соцмережахДональд Трамп і Володимир Путін провели переговори в Гельсінкі. Слово і Діло зібрало, що про підсумки зустрічі думають у соцмережах.

Однак така історія може виявитися для України позитивною, акцентував він.

За його словами, вже йдуть розмови про те, що найближчим часом формуватиметься новий перелік санкцій з боку США.

«Важливо, що до такого розвитку подій готові і демократи, і республіканці. Тому що попередній раунд санкцій саме так і проходив. Республіканська та демократична частини ухвалили відповідне рішення. Тому для нас це позитив», – підкреслив експерт.

Він звернув увагу, що попри все, жодної здачі позицій з боку Трампа щодо України не було.

«Це позитив. Але сказати, що відбувалося насправді, неможливо. Цікавим може бути допит перекладача Трампа», – резюмував Олександр Палій.

Нагадаємо, американські спецслужби дійшли висновку, що Росія втрутилася в президентські вибори в 2016 році, намагаючись допомогти Трампу перемогти. Зокрема, йдеться про оприлюднення листування Гілларі Клінтон, що підірвало її імідж. У Кремлі все заперечують.

Додамо, президент України Петро Порошенко пообіцяв ввести санкції проти російських олігархів, зокрема проти Олега Дерипаска

Хочете обговорити матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: