Країни ЄС почнуть готуватися до втручання в прийдешні вибори

Читать на русском
Країнам-членам ЄС необхідно боротися із загрозою кібератак і маніпулюванням громадською думкою в інтернеті напередодні виборів до Європарламенту, запланованих на травень 2019 року.

Всі країни Євросоюзу мають підготуватися до можливого втручання у вибори, які відбудуться в 2019 році.

Як передає «Слово і Діло», з такою заявою виступив єврокомісар із питань безпеки Джуліан Кінг.

У НАТО поліпшили реагування на кібератакиНАТО визнає вагомі загрози, які виходять із кіберпростору, і адаптує свої сили для протидії їм.

Він зазначив, що перш за все потрібно побоюватися «іноземного впливу» в соціальних мережах. За словами Кінга, саме такий спосіб нібито використовувала Росія перед виборами президента США в 2016 році, а також референдумом щодо Угоди про асоціацію України та ЄС.

«Ми повинні відповісти на спроби підірвати нашу демократичну систему», - наводить його слова Deutsche Welle.   Єврокомісар попередив, що хакери можуть впливати на вибори в рамках цілих інтернет-кампаній або за допомогою недостовірних новин. При цьому їхні дії бувають «дуже хитрими і шкідливими».

Раніше голова відомства з охорони конституції ФРН Ханс-Георг Масен заявив, що відповідальність за масштабну кібератаку на електромережі та енергетичні компанії лежить на хакерах з Росії.

Також новий вірус атакував комп'ютери в 54 країнах.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: