Цукерберг заявив про докази російського втручання

Читать на русском
Голова Facebook Марк Цукерберг заявив, що в компанії нібито є свідчення спроб втручання росіян у вибори президента США в 2016 році.

Голова Facebook Марк Цукерберг заявив, що в компанії нібито є свідчення спроб втручання росіян у вибори президента США в 2016 році.

Про це інформує «Слово і Діло».

Справа про втручання: Цукерберг вибачився за нездатність дати відсічГолова Facebook Марк Цукерберг в наданих ним Конгресу США письмових свідченнях вибачився за те, що керівництво соціальної мережі не змогло вчасно помітити і запобігти втручанню Росії у вибори американського президента 2016 року.

«Ми виявили це в середині 2015 року та поінформували ФБР. Потім ми бачили таку ж активність у 2016 році й ідентифікували деяких із цих людей», – заявив він в інтерв'ю виданню Recode.   Цукерберг зазначив, що під час виборів компанія отримувала інформацію від спецслужб, що в подальшому «допомогло зрозуміти загальну картину того, що відбувається». За його словами, побачити ці дані можна в документах спецпрокурора Роберта Мюллера, випущених минулого тижня.

«Це частина наших знахідок», – додав засновник Facebook.

Розслідування про ймовірне втручання Росії у вибори президента США 2016 року триває вже рік. Наразі звинувачення пред'явлені 19 особам: п'яти громадянам США, 13 громадянам РФ і одному голландцю.

Нагадаємо, під час зустрічі в Гельсінкі Путін і Трамп обговорили російське втручання у вибори президента США.

На спільній прес-конференції Трамп заявив, що немає підстав вважати, що Росія організувала хакерські атаки під час президентських виборів у США в 2016 році, щоб допомогти йому отримати перемогу. Однак наступного дня Трамп таки визнав втручання РФ у вибори.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: