Цього опалювального сезону не всі будинки Івано-Франківська відключать від приватної теплокомпанії

Читать на русском
Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків не зміг перевести мікрорайон, який обслуговує ТОВ Станіславська теплоенергетична компанія, на муніципальне теплообслуговування в 2018 році.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків не виконав намір повністю перевести мікрорайон, який обслуговує ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» на муніципальне теплообслуговування в 2018 році.

Таку обіцянку він дав 11 жовтня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Власне, СТЕК не може забезпечити нормальний режим роботи. У нього постійно проблеми з входженням в опалювальний сезон. Але ми це вирішимо. Думаю, що наступного року в СТЕК просто не буде споживачів. А якщо серйозно, то ми поставили перед собою завдання – вже наступного року витіснити їх із ринку.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська

Тобто плануємо перевести споживачів на обслуговування в міське комунальне підприємство. Стартували ми цього року. Вже почали відключати споживачів від мереж СТЕК, відключили 44 будинки, зараз у процесі ще 26 приміщень, у тому числі школи та садки. Але щоб завершити цей процес повністю, потрібно побудувати 12 маленьких котелень. Це досить великий виклик і за обсягами роботи, і за коштами, але іншого шляху немає. Зробимо», – взяв на себе зобов'язання мер Івано-Франківська.

3 серпня 2018 року мер заявив, що міська влада активно працє над тим, щоб перевести мікрорайон, який обслуговує СТЕК, на баланс міста, але озвучив уже інші терміни завершення робіт.

«Розроблений план перемикання цього мікрорайону. Ми його проводимо. Ми відключили вже третину споживачів і зараз працюємо далі. Думаю, що (вулиці – ред.) Матейка та Чорновола ми не встигнемо переключити цьогоріч. Скоріш за все, частина вулиць Незалежності, Лепкого не переключиться на «Теплокомуненерго».

Цю частину ми не встигнемо з технічних причин, тендерів тощо. Але в перспективі за 2 роки ми маємо це зробити й переключити споживачів на обслуговування комунального підприємства «Теплокомуненерго». Ми над цим працюємо, але це непросто», – заявив Марцінків.

Оскільки час повного переведення мікрорайону на комунальне тепло відтермінований на два роки, обіцянка отримує статус «не виконано».

Додамо, що раніше міськрада ухвалила рішення про купівлю приміщення старої котельні на вулиці Незалежності, 95. «Теплокомуненерго» почало виготовлення проектно-кошторисної документації реконструкції котельні та будівництво нових мереж. Це дасть можливість переключити на комунальне підприємство частину споживачів вулиці Незалежності та вулиці Марійки Підгірянки (в районі кінотеатру «Космос»). Також будується котельня на вулиці Шухевичів (територія гімназії №2), виготовляється ПКД для котелень на вулицях Чорновола, 47 та Матейка, 34.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Марцінків дав 240 обіцянок, з яких 69 виконав, а 31 – провалив.

Раніше ми писали, що в Івано-Франківську не встигнуть встановити освітлення біля кожного садка й школи, як обіцяв мер.

Як українські мери займаються школами – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: