НАБУ провело новий обшук у «газовій справі Дубневичів»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вирішили провести ще один обшук у справі розкрадання державного газу підприємствами.

У рамках розслідування кримінального провадження про розкрадання понад 300 мільйонів куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» детективи НАБУ провели обшук на насосній станції, що належить ТзОВ «Енергія-Новий Розділ».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За словами представників НАБУ, під час досудового розслідування сторона захисту висунула версію про те, що протягом 2013-2015 років «Енергія-Новий Розділ» при наданні послуг із забезпечення теплової енергії населення міста Новий Розділ Львівської області несло теплові втрати на рівні 80-85%, чим пояснюється обсяги витрат природного газу в обсягах 80-85% виключно на теплові втрати в теплових мережах. З огляду на зазначене, сторона захисту дійшла висновку, що не може йтися про заволодіння природним газом, оскільки його більша частина, придбана за пільговим тарифом у 2013-2015 роках, витрачалася саме на теплові втрати, а залишок у розмірі 15-20% використовувався фактично для виробництва теплової енергії, яка надавалася споживачу.

Детектив у своєму клопотанні посилається, що зазначена версія захисту спростовується отриманими під час досудового розслідування доказами, а саме звітом про науково-дослідну роботу, словами свідка та матеріалами негласних слідчих (розшукових) дій, які розсекречені в установленому процесуальним законом порядку.

Також детективи для спростування цієї версії провели обшуки в приміщенні насосної станції промислової води «Барвінок», що належить «Енергія-Новий Розділ». Під час слідчих дій були виявлені й вилучені журнали прийому-передачі змін із показниками обсягів води, що була поставлена до Новороздільської ТЕЦ для її підігріву та виробництва теплової енергії в 2007-2008 роках. Ці журнали визнані речовими доказами, тому детектив просив суд накласти на них арешт.

Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, суд не передав в управління АРМА арештоване майно в цій справі.

Раніше з ключового підозрюваного у «газовій справі Дубневичів» зняли браслет.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: