Російський танкер заблокований в порту Херсона на три роки

Читать на русском
Російське судно «Механік Погодін», яке знаходиться в українському списку санкцій, заблоковано на три роки в порту міста Херсон.

Російське судно «Механік Погодін», яке знаходиться в українському списку санкцій, заблоковано на три роки в порту міста Херсон.

Про це в коментарі Громадському радіо повідомив заступник постійного представника президента в Автономній республіки Крим Ізет Гданов, пише «Слово і Діло».

«10 серпня актив даної компанії, а саме судна «Механік Погодін», був заблокований на три роки в порту міста Херсон», - зазначив Гданов.

За даними оператора судна, екіпаж «Механіка Погодіна» не пустив на борт портову інспекцію, яка хотіла перевірити скаргу про незадовільний стан. Гданов такі дії екіпажу назвав незаконними і додав, що моряки, «у відповідності до вимог чинного законодавства, понесуть відповідальність».

Представник президента зазначив, що інспекція спробує потрапити на судно вдруге.

«Кожна країна має право і зобов'язана контролювати як технічний стан судна, якщо є скарги (а там є скарги), так і екологічний стан. Це наша відповідальність як держави. Є у нас і правоохоронні органи, які зобов'язані надати можливість контролюючим структурам провести контроль відповідно до їх повноважень. Це буде зроблено», - запевнив Гданов.

Раніше в Лівії ще на місяць заарештували українців з танкера «Рута».

Також нагадаємо, що міністр Володимир Олемлян заявив, що Україна не буде блокувати транзит товарів з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: