У Лівії ще на місяць арештували українців із танкера «Рута»

Читать на русском
Суд Лівії продовжив ще на місяць термін арешту 14 громадян України з українського танкера Рута, який був затриманий у квітні за підозрою у контрабанді.

Суд Лівії продовжив ще на місяць термін арешту 14 громадян України з українського танкера «Рута», який був затриманий у квітні за підозрою у контрабанді.

Про це повідомив офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, пише «Слово і Діло».

«У справі затриманого українського судна «Рута» та членів його екіпажу тривають слідчі дії. Екіпаж судна утримується під вартою. 17 липня 2017 року суд продовжив термін тримання під вартою членів екіпажу на місяць», - сказав він у коментарі УНІАН.

За словами дипломата, 11 липня співробітники українського посольства відвідали затриманих членів екіпажу. Під час зустрічі їм дозволили зателефонувати родичами в Україні.

Як відомо, у квітні 2017 року військово-морські сили Лівії захопили два судна, які підозрюються в контрабандному вивезенні нафти з країни, одне з яких - танкер «Рута» під прапором України.

Після тригодинної перестрілки два танкери були захоплені й разом з екіпажами доправлені до Тріполі, де вони постали перед судом за контрабанду нафти.

Раніше до України з Лівії повернулися звільнені з-під варти четверо громадян України – члени екіпажу судна Temeteron.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: