ЄС не зміг домовитися щодо ситуації з біженцями

Читать на русском
Країни-члени Євросоюзу на неофіційному саміті не розробили єдине рішення проблеми з біженцями.

Лідери Європейського Союзу 24 червня провели неофіційний саміт в Брюсселі з міграції, на якому не змогли виробити спільні рішення з проблеми біженців.

Про це пише Reuters, повідомляє «Слово і Діло».

Лідери погодилися підтримати подальше посилення своїх зовнішніх кордонів і виділяти більше грошей країнам, з яких біженці тікають до Європи. Але вони не можуть домовитися про те, як розподілити мігрантів, які вже прибули до Європи і просять про притулок в ЄС.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сподівається, що суперечка вирішиться шляхом угод між окремими країнами.

«Будуть двосторонні і тристоронні угоди про те, як ми можемо допомогти один одному, щоб не завжди чекати рішення всіх 28 членів», – сказала вона.

Президент Франції Еммануель Макрона запропонував свою підтримку, заявивши, що рішення повинно бути «європейським», але одночасно воно може стосуватися кількох держав.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте сказав, що залишає Брюссель «рішуче задоволений». Він хоче домогтися скасування правил, які передбачають, що держава ЄС, в яке мігрант прибуває вперше, має займатися його долею.

Конте також виступає за те, щоб ті держави ЄС, які відмовляються приймати шукачів притулку відповідно до квот, отримували менше грошей з бюджету ЄС.

Нагадаємо, біля узбережжя Іспанії врятували сотні мігрантів.

Раніше понад 500 дітей-мігрантів возз'єдналися з сім'ями на кордоні США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: