Берлін встановив термін перебування біженців у транзитних центрах

Читать на русском
Біженці зможуть залишатися на території Німеччини в спеціальних транзитних центрах протягом 48 годин.

Біженці зможуть залишатися на території Німеччини в спеціальних транзитних центрах протягом 48 годин.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявили канцлер Німеччини Ангела Меркель і голова Християнсько-соціального союзу (ХСС), глава МВС Німеччини Хорст Зеехофер, повідомляє 4 липня Zeit Online.

«Це перебування (біженців. - ред.) може тривати не більше 48 годин, відповідно до нашої Конституції», - сказав Зєєхофер.   За його словами, після закінчення цього терміну людей, які не можуть претендувати на отримання притулку в Німеччині, повернуть назад в країни, звідки вони прибули. Глава МВС пояснив, що транзитні центри ніяк не пов'язані з тюремним ув'язненням.

Правлячі партії Німеччини ХДС і ХСС 3 липня домовилися про створення в країні спеціальних центрів для швидкої висилки нелегальних мігрантів.

За день до цього з-за неможливості дійти згоди по міграційному питання Зєєхофер збирався покинути пости голів МВС і ХСС.

1 липня Меркель обговорювала з Зеєхофером рішення, ухвалені на саміті ЄС, і намагалася довести їх вичерпний характер. План міністра, який планував закрити кордони країни, їй здався таким, що суперечить європейським нормам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: