Три країни ЄС спростували заяву Меркель про угоду з питань біженців

Читать на русском
Чехія, Угорщина і Польща спростовують інформацію про те, що готові брати участь в процедурі висилки з Німеччини мігрантів, зареєстрованих в інших країнах ЄС.

Чехія, Угорщина і Польща спростовують інформацію про те, що готові брати участь в процедурі висилки з Німеччини мігрантів, зареєстрованих в інших країнах ЄС.

Про це повідомляє Deutsche Welle, пише «Слово і Діло».

«Ні про що подібне переговори не велися», - заявила представниця чеського уряду в інтерв'ю інформагентству CTK в суботу, 30 червня.

«Це тривожне повідомлення - повна дурість, - заявив прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш під час візиту до Франції. - Німеччина не зверталася до нас, і в даний момент я не став би підписувати таку угоду».

«Ми не плануємо ніяких переговорів. Причин для цього немає. Ми це рішуче відкидаємо», - продовжив Бабіш, говорячи про можливість прийняття мігрантів з німецького кордону. Ще перед самітом ЄС 28-29 червня, на якому було досягнуто ряд домовленостей щодо мігрантів, прем'єр Чехії заявляв, що Прага не стане укладати з Берліном двосторонньої угоди щодо повернення біженців.

Представник угорського уряду Золтан Ковач також заявив, що Будапешт не укладав з Берліном ніяких домовленостей з питань біженців.

У бесіді з агентством Reuters Ковач назвав неможливим, «щоб мігранти виявлялися в Угорщині, заздалегідь не в'їхавши в будь-яку іншу країну ЄС». «У 2015 році Німеччина намагалася зробити нас першою країною в'їзду, і ми від цього ще тоді відмовилися», - нагадав Ковач.

Польща також не підписувала ніяких домовленостей про прискорення процедури повернення мігрантів до Європейського Союзу. Про це заявив представник Міністерства закордонних справ Польщі Артур Ломпарт, повідомляє Reuters.

«Немає ніяких нових угод із прийому шукачів притулку з країн ЄС, ми підтверджуємо це, як і Чехія і Угорщина», - заявив Ломпарт.

Раніше стало відомо, що канцлер ФРН Ангела Меркель заручилася підтримкою 14 країн в питанні прискореної процедури висилки мігрантів.

Також нагадаємо, що Угорщина, Чехія, Польща та Словаччина оголосили бойкот міні-саміту ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: