Вознюк не сприяв націоналізації приватизованих колишньою владою підприємств

Читать на русском
Мажоритарник Рівненської області Вознюк не виконав передвиборчу обіцянку сприяти націоналізації приватизованих за Януковича підприємств.

Народний депутат України від одномандатного виборчого округу №153 Юрій Вознюк провалив передвиборчу програмну обіцянку – сприяти проведенню націоналізації приватизованих колишньою владою підприємств.

Таку обіцянку він дав 23 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

Балотуючись у 2014 році в народні депутати, Вознюк у своїй передвиборчій програмі задекларував зобов'язання: «Націоналізація приватизованих колишньою владою підприємств, надр, землі, майна».

Однак майже через чотири роки нардеп не зареєстрував жодного законопроекту про націоналізацію. Не було в нього й можливості підтримати у Верховній Раді відповідні законодавчі ініціативи. У березні 2015 року голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський запропонував націоналізувати українські підприємства, приватизація яких була проведена з порушеннями законодавства.

Чиновник закликав «повернути народу» підприємства, продані за часів правління Віктора Януковича, в тому числі «Дніпроенерго» та «Укртелеком». Зареєстровані в парламенті проекти законів «Про націоналізацію майна мережі магазинів «Фрешмаркет Брусничка» (пропонується націоналізувати мережу супермаркетів Ріната Ахметова) та «Про націоналізацію товариства з обмеженою відповідальністю «Зеонбуд» (компанії сім'ї Віктора Януковича) були відхилені й зняті з розгляду.

Станом на серпень 2018 року націоналізація приватизованих колишньою владою підприємств так і не була здійснена в Україні, тому обіцянка Вознюка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Вознюк дав 29 обіцянок, з яких 13 виконав, а 8 – провалив.

Детальніше про те, як працює народний депутат Юрій Вознюк, читайте в нашій рубриці «Обіцянки країни чудес».

Також ми писали, які закони обіцяли лобіювати мажоритарники Рівненської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: