Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Юрій Вознюк

Читать на русском
Народний депутат Юрій Вознюк не провалив жодної своєї обіцянки, а більш ніж половину – виконав.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Юрій Вознюк (фракція «Народного фронту»).

Вознюк був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 за виборчим округом №153 (Рівненська область). Зараз він також є заступником голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики. Виборцям Вознюк дав 18 обіцянок і жодної не провалив, із 10 (56%) впорався.

Вознюк сприятиме проведенню податкової реформиСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Незважаючи на те, що депутат був обраний за мажоритаркою, конкретно виборцям свого округу він обіцяв небагато. В квітні 2016 року Вознюк запевнив, що надішле депутатський запит до Вищої кваліфікаційної комісії суддів про поновлення Володимира Ковальчука на посаді голови Рівненської обласної ради. Обіцянку він виконав він уже за чотири дні – запит був озвучений у парламенті.

У передвиборчій програмі нардеп пообіцяв домагатися проведення капітального ремонту доріг в окрузі. Восени 2016 року Вознюк повідомив, що за його сприяння були виділені кошти на капітальний ремонт доріг Бережниця-Степань-Деражне-Клевань, Дерманка-Корець, Шкарів-Бугрин-М'ятин, Великі Межирічі-Самостріли. А минулого року депутат заявив, що за його сприяння капітально відремонтували дороги в 14 селах Рівненського району, двох селах Гощанського району, а також у місті Острозі та селі Острозького району.

Також Вознюк впорався й навіть «перевиконав» обіцянку підвищити мінімальну зарплату до 2,5 тисяч гривень. У грудні 2016-го Рада ухвалила урядовий законопроект, який передбачав підвищення мінімальної заробітної плати до 3,2 тисячі гривень. Вознюк це рішення підтримав. Крім того, народний депутат виконав програмну обіцянку сприяти проведенню медичної реформи. Минулого року він проголосував за відповідний законопроект.

Згідно з програмою, Вознюк зобов'язався створювати умови для залучення іноземних інвестицій в економіку району. В 2015 році він проголосував за законопроект щодо зняття регуляторних бар'єрів для розвитку державно-приватного партнерства в Україні та стимулювання інвестицій. Крім того, за підсумками року Вознюк відзвітував про залучення до Рівненської області близько 15 мільйонів гривень позабюджетних коштів, завдяки чому було відновлене будівництво найбільш соціально важливих об'єктів регіону. На початку 2016-го нардеп повідомив, що загальний обсяг прямих іноземних інвестицій залучених в економіку району склав 62,6 мільйона доларів.

Ще вісім обіцянок парламентарю потрібно виконати до кінця каденції. Наприклад, Вознюк обіцяв не виходити з фракції «Народного фронту» до кінця дії мандата. Поки він усе ще є її членом.

Якщо істотного підвищення мінімальної зарплати Вознюк домігся, то пенсію до 2,5 тисяч гривень досі не підняв. За бюджет-2017, який передбачав підвищення пенсійних виплат до 1 тисячі 373 гривень, депутат проголосував. Підтримав також пенсійну реформу, згідно з якою мінімальна пенсія складе 1 тис 452 гривні. Однак до необхідного рівня цифра не дотягує.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: