У МВС розповіли про загрозу масового припливу нелегальних мігрантів

Читать на русском
Збільшення притоку нелегальних мігрантів в Україну стає загрозою для державної безпеки країни.

Збільшення притоку нелегальних мігрантів в Україну стає загрозою для державної безпеки країни.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на тактико-спеціальних навчаннях у Чернігівській області, передає «Слово і Діло».

Чому Україні може загрожувати наплив мігрантівУ Державній прикордонній службі попередили про збільшення кількості мігрантів в Україні найближчим часом. Чи є такий ризик та що робити, міркували експерти.

За словами Ярового, масовий приплив нелегальних мігрантів є критичним. Так, лише протягом двох тижнів на території України були виявлені 1167 нелегальних мігрантів. Щодо більшості з них ухвалили рішення про примусове видворення з України.

Водночас у Державній міграційній службі впевнені, що число нелегалів не скоротиться.

«Керівництво Державної міграційної служби розробляє план надзвичайних дій на випадок масового входу в Україну нелегальних мігрантів. Цей план буде найближчим часом представлений керівництву МВС», – повідомила директор Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства Державної міграційної служби Наталя Науменко.

За словами голови Національної поліції Сергія Князєва, для протидії нелегальній міграції до патрулювання прикордонних територій залучатимуться поліцейські.

Як повідомлялося раніше, поблизу кордону з Росією працівники Держприкордонслужби України затримали групу нелегальних мігрантів з Індії та Пакистану.

Також нагадаємо, в ДФС розповіли, скільки в Україні нелегальних працівників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: