«Вишки Бойка»: суд повторно заарештував майно фігурантки

Читать на русском
Суд повторно заарештував майно Наталії Ігнатченко, фігурантки справи вишок Бойка про заволодіння коштами Чорноморнафтогазу при закупівлі бурових установок.

Суд повторно заарештував майно Наталії Ігнатченко, фігурантки справи «вишок Бойка» про заволодіння коштами «Чорноморнафтогазу» при закупівлі бурових установок.

Відповідне рішення Печерського районного суду міста Києва від 3 травня оприлюднили в судовому реєстрі, пише «Слово і Діло».

«Вишки Бойка»: нардепа Бакуліна оголосили в розшукУ Міністерстві внутрішніх справ України повідомили про початок розшуку члена українського парламенту від ОБ Євгена Бакуліна.

В рішенні йдеться про те, що Ігнатченко переписала свою компанію на дочку, хоча здійснення будь-яких реєстраційних дій щодо цією компанії було заборонене судом. Ідеться про корпоративні права ТОВ «Альянс-Екопроект», а також нерухомість, що належить цій фірмі: земельну ділянку 0,1 га, компресорну станцію та нежитлові приміщення в Києві.

За інформацією слідства, Наталія Ігнатченко на момент затримання та повідомлення про підозру була власницею «Альянс-Екопроект», тому 14 лютого цього року суд заарештував вказане майно. Однак пізніше Ігнатченко переписала вже заарештовану компанію на свою дочку.

Остання ухвала від 3 травня про накладання арешту може бути оскаржена протягом 5 днів.

Наталія Ігнатченко була затримана 29 січня цього року. Наступного дня їй було повідомлено про підозру в скоєнні низки тяжких злочинів.

За даними слідства, вона брала участь у заволодінні злочинною організацією екс-президента Віктора Януковича 3,23 млрд грн «Чорноморнафтогазу» під час закупівлі двох бурових установок у 2010-2012 роках.

31 січня суд обрав Ігнатченко запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з носінням електронного браслету, хоча Генпрокуратура просила взяти її під арешт із визначенням застави в розмірі 1 млрд грн.

Домашній арешт Ігнатченко був продовжений до 25 травня.

26 квітня стало відомо, що суд скасував арешт із майна через те, що воно належить дочці Ігнатченко Анастасії, яка не є підозрюваною в справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: