У Коболєва більше не отримують звітів від «Чорноморнафтогазу»

Читать на русском

«Нафтогаз України» з середини березня не отримує жодних оперативних даних від своєї кримської філії.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу «Нафтогазу України».

«Починаючи з 14 березня 2014 року Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» не отримує від ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» щодобову оперативну інформацію про видобуток, транспортування та використання природного газу, нафти та конденсату», - повідомляють у компанії.

Монополіст вітчизняного нафтогазового бізнесу нині опинився в складній правовій ситуації. Адже одразу після референдуму 16 березня самопроголошена влада Криму заявила про негайну націоналізацію та перепідпорядкування усіх українських державних підприємств на території півострова, у тому числі – «Чорноморнафтогазу».

Нагадаємо також, що 31 березня Російська Федерація в односторонньому порядку денонсувала так звані «Харківські угоди», відповідно до яких Україна отримувала знижку на російський газ в обмін на перебування Чорноморського Флоту в Севастополі. У відповідь, в. о. міністра юстиції Павло Петренко заявив, що це рішення буде розглянуте міжнародними інстанціями. Пізніше голова МЗС Андрій Дещиця повідомив, що відомство вже готує позов до Гаазького суду щодо Криму.

Останніми днями пролунав також ряд обіцянок щодо газової політики в Україні. Так, Арсеній Яценюк заявив про 20 мільярдів кубометрів реверсних поставок газу з Європи вже за рік. А в. о. міністра соціальної політики Людмила Денісова запевнила малозабезпечених українців у тому, що вони не відчують подорожчання блакитного палива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: