Порошенко ветував мораторій на банкрутство «Чорноморнафтогазу»

Читать на русском
Президент Петро Порошенко ветував закон, який передбачає мораторій на банкрутство державної акціонерної компанії Чорноморнафтогаз до 1 січня 2019 року.

Президент Петро Порошенко ветував закон, який передбачає мораторій на банкрутство державної акціонерної компанії «Чорноморнафтогаз» (100% належить Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України») до 1 січня 2019 року.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту №5370 на сайті Верховної Ради, передає «Слово і Діло».

Ухвалений Радою законопроект передбачає зняття арештів з майна «Чорноморнафтогазу», а також забороняє стягнення боргів компанії до 2019 року.

Також закон передбачає, що Державна служба геології та надр буде зобов'язана продовжувати терміни дії спеціальних дозволів на користування надрами «Чорноморнафтогазу» на ділянки, розташовані на непідконтрольній Україні території Кримського півострова і континентального шельфу.

Пропозиції Порошенка до ветованого закону наразі відсутні на сайті ВР.

Нагадаємо, в березні 2014 року влада окупованого Криму «націоналізували» майно «Чорноморнафтогазу» на території півострова і в межах континентального шельфу.

Відзначимо, що мораторій на стягнення заборгованості з Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» був ухвалений Верховною Радою 18 травня.

Раніше Порошенко заявив про швидке повернення окупованих Криму.

Нагадаємо, сьогодні президент України провів зустріч з французьким лідером Еммануелем Макроном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: