У Нацбанку розповіли, як вибори вплинуть на курс гривні

Читать на русском
Фактор виборів, буде з часом все більше впливати на курс української національної валюти. Про це заявив заступник голови Національного банку України.

Фактор виборів, буде з часом все більше впливати на курс української національної валюти.

Що чекає на курс долара восени та як вплине фактор виборівВ українських обмінниках долар поступово дорожчає, а гривня девальвує. Про те, що чекає нацвалюту ближче до осені та чи вплине політичний фактор на ситуацію, говорили з експертами.

Про це заявив заступник голови Національного банку України (НБУ) Олег Чурій в ефірі Радіо НВ, пише «Слово і Діло».

«Безумовно фактор виборів, буде з часом грати все більшу роль. Це створюватиме занепокоєння серед бізнесу, серед інвесторів щодо того з яким курсом України буде йти далі. Перед виборами ми завжди маємо коливання і насправді це у всіх країнах так», - сказав він.

За його словами, крім виборів на курс впливатиме і співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ), від якого Україна отримала останній транш навесні минулого року. Крім того, Чурій додав, що НБУ готовий згладжувати сезонні коливання.

«НБУ на ринку, у нас є резерви, ми купили з початку року валюти на більш ніж $ 1 млрд. Ми готові їх використовувати, щоб згладжувати сезонні коливання», - додав Чурій.

Раніше НБУ знайшов спосіб стабілізувати гривню.

Також експерти «Слова і Діла» розбиралися, які продукти подорожчають восени.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: