Фінляндія закликає РФ надати Сенцову медичну допомогу

Читать на русском
Глава міністерства закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні закликав Росію забезпечити українському режисерові Олегу Сенцову необхідне медичне лікування.

Глава міністерства закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні закликав Росію забезпечити українському режисерові Олегу Сенцову необхідне медичне лікування.

Чи є варіанти звільнення Сенцова з російської колоніїНа сайті петицій до адміністрації президента США розмістили звернення із закликом врятувати Олега Сенцова. Правові варіанти звільнення політв’язня оцінили експерти.

Про це йдеться в повідомленні відомства в Twitter, передає «Слово і Діло».

«Здоров'я українського кінорежисера Олега Сенцова в тюрмі швидко погіршується. Ми очікуємо, що Росія надасть йому медичне лікування», - заявив дипломат.

У своєму зверненні він також закликав Росію звільнити всіх українських політв'язнів.

Нагадаємо, засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі за нібито підготовку терактів в включеному Криму український режисер Олег Сенцов голодує вже 92 дні. Він оголосив голодування 14 травня поточного року.

Його головна вимога до влади Росії - звільнити 64 українських політв'язнів, що утримуються в російських в'язницях. За останньою інформацією, Сенцов переживає 3-й кризу, і його здоров'я в критичному стані.

Раніше видатні режисери закликали світ діяти для звільнення Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: