Російські тюремники запевняють, що «годують» Сенцова з травня

Читать на русском
У РФ відреагували на інформацію адвоката режисера Олега Сенцова про зниження його ваги на 30 кілограм.

У Федеральній службі виконання покарань РФ (ФСВП) запевняють, що інформація адвоката незаконно засудженого україського режисера Олега Сенцова про зниження його ваги на 30 кг не відповідає дійсності.

Про це пише ТАСС, передає Слово і Діло

«У зв'язку з появою у низці ЗМІ повідомлень про те, що засуджений Олег Сенцов, який відбуває покарання в ФКУ ІК-8 УФСІН Росії по Ямало-Ненецькому автономному окрузі, нібито схуд на 30 кг, повідомляємо, що ця інформація не відповідає дійсності», - повідомили у прес-бюро ФСВП

Також у ФСВП заявили, що за Сенцовим, який оголосив голодування з 14 травня, з перших днів відмови від прийому їжі встановлено індивідуальне динамічне медичне спостереження.

«З 24 травня йому призначено підтримуючу терапію», - заявили тюремники.

Про те, що вага Сенцова знизилася до 70 кг, його адвокат Дмитро Дінзе повідомляв уповноваженому ВР з прав людини Людмилі Денисовій.

Третій місяць голодування Сенцова. Чого домагається РФ і що ми можемо зробити?Стан здоров'я українського ув'язненого Олега Сенцова погіршився, але він відмовляється припиняти голодування, говорить адвокат режисера. Про ситуацію поговорили з експертами.

Раніше адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що з 88 днів голодування політв'язень почав приймати медичну суміш, яка підтримує вміст поживних речовин в організмі, лише три тижні тому.

9 серпня адвокат політв'язня Дмитро Дінзе повідомив, що стан Сенцова важкий, у нього сталася третя криза голодування. Четверта криза, за його словами, якщо станеться, то може супроводжуватись відмовою органів

8 серпня сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що в своєму листі брат повідомив їй про свій вкрай важкий стан.

У вівторок адвокат Сенцова Дмитро Дінзе після відвідування режисера в колонії повідомив, що в Сенцова знизився гемоглобін, розвинулась анемія, пульс знизився до 40 ударів за хвилину. За словами адвоката, Сенцова двічі намагалися умовити їхати до лікарні через проблеми із серцем, але він відмовився.

Нагадаємо, Сенцов розпочав голодування 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: