Іран готує масштабні навчання в Перській затоці

Читать на русском
Елітний підрозділ ПС Ірану КВІР проведе масштабні військові навчання в акваторії Перської затоки в найближчі 48 годин.

Іранський Корпус вартових ісламської революції планує в найближчі 48 годин почати масштабні військові навчання в Перській затоці.

Як пише «Слово і Діло», за даними телеканалу CNN, метою навчань є демонстрація здатності республіки перекрити Ормузьку протоку.

США готуються до завдання удару по Ірану – ЗМІСША готові завдати удару по ядерних об'єктах Ірану. Для визначення цілей будуть задіяні оборонні об'єкти Австралії та Великої Британії.

«Ми знаємо про те, що Іран збільшує кількість військово-морських операцій у Перській затоці, Ормузькій протоці та затоці Омана», – заявив представник Центрального командування США капітан Вільям Урбан.

За його словами, Збройні сили контролюють забезпечення свободи судноплавства й торгового потоку в міжнародних водах.

8 травня американський лідер Дональд Трамп оголосив про вихід з ядерної угоди з Іраном та відновлення санкцій проти ісламської республіки.

22 липня президент Ірану Хасан Роухані застеріг США від війни з ісламською республікою, порадивши Трампу «не гратися з вогнем». Наступного дня голова Білого дому закликав Роухані не загрожувати Вашингтону.

Пізніше в Ірані заявили, що переговори Вашингтона й Тегерана можливі за умови повернення американської сторони до Спільного всеосяжного плану дій з ядерного врегулювання.

Також напередодні нових санкцій США курс долара на «чорному ринку» Ірану підскочив до історичного максимуму в 102 тисячі ріалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: