ЗМІ: Санкції занурили Іран у масштабну валютну кризу

Читать на русском
Напередодні нових санкцій США, курс долара на «чорному ринку» Ірану підскочив до історичного максимуму в 102 тисячі ріалів.

На тлі відтоку капіталу і ажіотажного скуповування доларів і євро населенням Іран занурюється в масштабну валютну кризу.

Як передає «Слово і Діло», про це пише AFP з посиланням на іранських валютних трейдерів.

Іран погрожує заблокувати експорт нафти у разі санкцій СШАВлада Ірану загрожує заблокувати експорт нафти з Перської затоки, якщо власний експорт держави зупиниться внаслідок санкцій США.

Вони відзначають, що напередодні нових санкцій США, курс долара на «чорному ринку» Ірану підскочив до історичного максимуму в 102 тисячі ріалів. Економісти наголошують, що інфляція в країні досягла 203%.

Намагаючись зупинити валютний ажіотаж, іранський ЦБ заборонив громадянам тримати більше 10 тисяч євро готівкою, зобов'язав здати «надлишкову» валюту в банки або продати, а самим банкам заборонив будь-які операції з криптовалютами, які використовувалися для виведення капіталу.

Також, щоб уникнути паніки серед населення, в липні президент Хасан Рухані відправив у відставку главу Центробанку Валліалу Селіфа.

Нагадаємо, перший пакет санкцій США щодо Ірану набуде чинності з 6 серпня, а другий - з 4 листопада.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф захотів відучити США від постійного запровадження санкцій.

Хочете обговорити новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: