Суд поновив на посаді екс-голову ДСНС Бочковського: реакція соцмереж

Читать на русском

Окружний адміністративний суд міста Києва поновив на посаді екс-голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського. Відзначимо, Бочковський 25 березня 2015 року був затриманий під час засідання уряду за підозрою в розкраданні коштів.

Крім того, суд ухвалив стягнути з ДСНС на користь Бочковського середню зарплату з 25 березня 2015 року до дня фактичного поновлення на посаді.

«Слово і Діло» розбиралося, що з приводу рішення суду думають у соціальних мережах.

«А чому такі президентські й партійні рейтинги? Так ось чому. «Суд повернув на посаду колишнього голову ДСНС Бочковського». Як зараз суспільство має це розуміти? То це було щеплення або ж спектакль? Охороняється в Україні закон? Або закон використовують для особистого політичного піару? Таких випадків багато. Ніхто не йде у відставку після таких «провалів». Ніхто не відповідає за беззаконня», – написав журналіст Михайло Ткач.

«Держслужбовця Сергія Бочковського заарештували, підозрюючи в причетності до корупційних схем. Держслужбовець Сергій Бочковський заплатив за себе заставу понад лимон. Ні-ні, який корупціонер, ви що. Чесна людина. Підсумок – випустили, поновили на посаді й виплатили з/п. Україно, ти хвора», – написала Інна Стромберг.

«А таке пафосне затримання було – в прямому ефірі. Показуха – наше все», – написав Владислав Бовсуновський.

«Символічно, що Бочковський планує вийти до чергових роковин чорнобильської трагедії й отримати гроші майже за три роки, які був відсторонений від роботи в ДСНС. Політологи, коментуючи цей факт, говорять, що хтось має бути покараний за ухваоення такого рішення. Думаю, що це покарання ляже фінансовим тягарем на наші з вами плечі. А чому б нам усім разом не натякнути уряду, Генпрокуратурі, НАБУ тощо, що гроші мають виплатити з власної зарплати, а якщо не вистачить, то за рахунок конфіскації майна тих, хто заявив про «підозру» Бочковському й не зумів фактично довести його злочинну діяльність у поданій до суду справі», – вважає Тетяна Кучер.

«Пам'ятаєте, як у 2015 році на засіданні Кабміну тодішній прем'єр Яценюк і голова МВС Аваков вирішили розважитися й влаштували арешт з онлайн-трансляцією голови ДСНС? Тоді людину «списали» заради видовища й піпл хавав. Цікаво, як спиться цим двом? А за Бочковського рада», – написала Наталія Малиновська.

Нагадаємо, Сергій Бочковський планує в п'ятницю, 27 квітня, вийти на роботу/

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: