Відпустіть Сенцова: нардеп написав листа Путіну

Читать на русском
Народний депутат Олексій Гончаренко написав листа президенту Росії Володимиру Путіну з проханням обміняти його на режисера Олега Сенцова.

Народний депутат Олексій Гончаренко написав листа президенту Росії Володимиру Путіну з проханням обміняти його на режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію нардепа на своїй сторінці в Facebook.

«Вже четвертий рік у вашій в'язниці сидить громадянин моєї країни – Олег Сенцов. Практично 90 днів поспіль він голодує. До нього не пускають нікого. Ні омбудсмена, ні священика, ні дипломатичних представників. Фактично, ви використовуєте Сенцова як заручника. У світовій практиці є приклади, коли заручників обмінювали на представників влади. Як народний депутат і як представник України в Парламентській асамблеї Ради Європи я зробив усе, що міг, для звільнення Олега з в'язниці. Тому останнє, що можу зробити, я пропоную себе в обмін на Олега Сенцова. Якщо ви згодні, я готовий одразу ж прилетіти до Москви. І ми проведемо обмін», – написав Гончаренко.

«Я – голова міжфракційного об'єднання народних депутатів України «Крим». Наша основна задача – повернення півострова під юрисдикцію України. Я був у Криму, коли туди увірвалися ваші війська. Я підняв державний прапор України над Ай-Петрі вже під час вашої окупації. Я був на Червоній Площі, коли вільні громадяни РФ вийшли в пам'ять про Бориса Нємцова. Я відкрито заявляв і заявляю, що війна на Донбасі ведеться вашою країною й вашими солдатами. Я впевнений, що формально ви знайдете, за що мене посадити. Відпустіть Олега Сенцова!», – підсумував нардеп.

Раніше Сенцов написав сестрі тривожного листа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: