Російські тюремники оцінили стан здоров'я Сенцова

Читать на русском
Стан українського політв'язня Олега Сенцова після трьох місяців голодування задовільний, стверджують російські тюремники.

Стан українського політв'язня Олега Сенцова після трьох місяців голодування задовільний.

Як пише «Слово і Діло», про це стверджують в управлінні російської Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Сестра Сенцова розповіла, що українець перебуває на межі життя та смертіУкраїнський режисер Олег Сенцов, який голодує у російській колонії, перебуває на межі життя та смерті. Про це розповіла його сестра.

«Засуджений Олег Сенцов, добровільно відмовився від прийому їжі, знаходиться під постійним динамічним наглядом медичних працівників установи та лікарів-фахівців Лабитназької міської лікарні», - йдеться в повідомленні прес-бюро, яке наводить Інтерфакс.

У ньому наголошується, що стан здоров'я Сенцова оцінюється як задовільний.

У відомстві повідомили, що фактів відмови засудженого від підтримуючої терапії і медичної допомоши не зареєстровано.

«Йому призначено і проводиться лікування, спрямоване на підтримку основних функцій органів і систем організму, недопущення розвитку ускладнень», - йдеться в прес-релізі.

Також стверджується, що медики щодня оглядають Сенцова.

Раніше у вівторок адвокат Сенцова Дмитро Дінзе після відвідування режисера в колонії повідомив, що у Сенцова знизився гемоглобін, розвинулася анемія, пульс знизився до 40 ударів в хвилину. За словами адвоката, Сенцова двічі намагалися умовити їхати в лікарню через проблеми з серцем, але він відмовився.

Нагадаємо, Сенцов почав голодування 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів

У липні режисер пережив другу кризу голодування, після чого погодився брати по дві ложки харчової суміші щодня. Його адвокат повідомив, що стан здоров'я Олега значно погіршився.

Українець був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинувачували в нібито підготовці терактів на півострові під час окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки.

5 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: