Письменник Літтель написав відкритого листа Сенцову

Читать на русском
Письменник Джонатан Літтель написав відкритого листа українському режисеру, політв'язню Олегу Сенцову

Письменник Джонатан Літтель написав відкритого листа українському режисеру, політв'язню Олегу Сенцову, який продовжує голодування в російській колонії.

Текст листа опублікувало видання The Guardian.

Письменник не впевнений, що лист дійде до Сенцова, але «хотів би, щоб він знав, що не самотній у цьому світі».

Дорогий Олег Геннадійович Сенцов, Ви, ймовірно почуваєте себе дуже самотнім у виправній колонії Лабитнангі, найпівнічнішої в'язниці Росії, так далеко від України та рідних, зазначено у листі

«Я пишу вам, не знаючи, чи надійде цей лист до Вас, але хочу, щоб Ви знали, що Ви не один: є багато людей в усьому світі — таких же як ви режисерів, письменників, журналістів, активістів і просто звичайних людей, які думають про Вас, підтримують Вас і всім серцем бажають бачити Вас вільним», - йдеться у листі.

Літтель розповів, що уявляє собі страх і відчай сім'ї Сенцова, які чіпляються за будь-яку надію.

«Триває 82 день з тих пір, як Ви оголосили голодування (станом на 3 серпня, - ред.). Ви зробили це, щоб висловити протест не тільки проти несправедливості свого ув'язнення, але й щоб звільнити також 65 своїх співвітчизників, які ув'язненні в тюрмах Росії за тяжкими звинуваченнями», - пише Літтель

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

Письменник додав, що цей жест, голодування до смерті, є однією з найбільш жорстких форм протесту, яку будь-хто може зробити.

У Вашому випадку тим більше, оскільки двоє Ваших дітей чекають Вас в Криму (де Вас і заарештували) з бабусею, оскільки Ваша дружина була змушена тікати з України, сказано в листі

«Можна тільки уявити їх страх, їх страждання і розпач, з якими вони чіпляються за найменшу надію. Але, незважаючи ні на що, Ваше рішення почати це голодування повністю виправдане», - пише Літтель.

При цьому митець зазначив, що російський режим розуміє тільки силу.

Раніше ув'язнений в Росії український режисер Олег Сенцов написав в колонії лист всім, хто його підтримує.

Додамо, у РФ у в’язниці Лабитнангі до українського політв’язня режисера Олега Сенцова не пустили священика

Нагадаємо, 16 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити всіх утримуваних українців. Станом на 31 липня він голодує вже 79 днів.

Двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася з ним у російській колонії.

Олег Сенцов пережив другу кризу голодування, після чого погодився вживати по дві ложки харчової суміші щодня. Його адвокат повідомив, що стан здоров'я Олега значно погіршився.

5 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: