Підозрюваного в нападі на Гандзюк взяли під варту

Читать на русском
Підозрюваного в замаху на вбивство активістки і керуючого справами виконкому Херсонської міськради Катерини Гандзюк заарештували на два місяці.

У понеділок, 6 серпня, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодно Миколи Новікова, підозрюваного в замаху на вбивство активістки й керуючого справами виконкому Херсонської міськради Катерини Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на спікера Генеральної прокуратури Андрія Лисенка передає «Інтерфакс-Україна».

Луценко взяв на контроль справу чиновниці, яку в Херсоні облили кислотоюНапад з кислотою на працівницю Херсонської міської ради з хуліганства перекваліфікували на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування.Луценко особисто курує розслідування.

«Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці», – розповів він.

Також зазначається, що адвокат Новікова на засідання не з'явився, після чого суд призначив йому державного захисника.

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні невідомий напав на працівницю місцевої міськради, обливши її кислотою. Гандзюк отримала опіки 30% тіла.

Серед версій у розробці слідства: службова діяльність потерпілої, активна громадянська позиція і побутовий конфлікт.

Нацполіція затримала підозрюваного в нападі 3 серпня.

Катерина Гандзюк – відома в Херсоні громадська діячка, член виконкому Херсонської міськради, у минулому (шостому) скликанні – депутат від партії «Батьківщина». Від цієї політичної сили вона була також депутатом Херсонської обласної ради п’ятого скликання (2006–2010 роки). Розірвала відносини з партією після конфлікту з керівництвом обласної організації. Працювала в структурах ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: