Названі втрати України від корупції на митниці

Читать на русском
Süddeutsche Zeitung, спираючись на документи, митні й транспортні накладні, описує махінації, які застосовуються для ухилення від мит.

Через корупцію на митниці Україна втрачає щороку понад чотири мільярди євро.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться в розслідуванні видання Süddeutsche Zeitung, опублікованому в понеділок, 6 серпня.

«Це більш ніж одна десята всієї дохідної частини бюджету й удвічі більше від тієї суми, яку Україна в 2018 році хоче отримати від Міжнародного валютного фонду, Євросоюзу та Світового банку», –цитує видання Deutsche Welle.

Süddeutsche Zeitung, спираючись на документи, митні й транспортні накладні, описує махінації, які застосовуються для ухиляння від мит. Ввезені до країни товари в процесі митної реєстрації змінюють маркування, наприклад, парасольки перетворюються на щітки або дзеркала, й лише на одній партії вантажу держава втрачає тисячі євро.

У махінаціях на митниці, за даними німецького видання, беруть участь працівники поліції, прокуратури та СБУ. Для нелегальних угод створюються нові фірми, які контролюють люди з оточення співробітників митниці, прокуратури та офіцерів поліції.

Раніше в Державній фіскальній службі підрахували надходження від боротьби з контрабандою.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що завдяки заходам Кабміну щодо боротьби з контрабандою щодня до бюджету повертають 70-80 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: