Понеділок на Донбасі: бойовики застосовували гранатомети, є поранені

Читать на русском
Внаслідок активних дій російських окупаційних військ двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

У зоні бойових дій на Донбасі з 7 до 18 годин поточної доби бойовики обстріляли українські позиції з гранатометів і кулеметів, двоє бійців ЗСУ отримали поранення.

Про це повідомили в прес-центрі операції Об'єднаних сил на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Чи судитимуть Путіна в Гаазі та як змусити РФ заплатити за Донбас?Президент заявив, що Україна ініціює позов до Росії щодо відшкодування збитків на Донбасі. За даними Atlantic Council, збитки України від російської агресії оцінили в 100 мільярдів доларів.

«Окупанти відкривали прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Південне, Мар'їнка, Авдіївка, Чермалик, Лебединське, Павлопіль, Гнутове та Широкине. Внаслідок активних дій російських окупаційних військ двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

У штабі додали, що з початку доби бойовики порушили перемир'я 11 разів.

Раніше повідомлялося, що СММ ОБСЄ зареєструвала збільшення у 8,5 разів кількості важкого озброєння та військової техніки, виявлених на тимчасово окупованій території Донецької області. Зокрема, зареєстровані до двох танкових батальйонів, два дивізіони самохідної артилерії, дивізіон буксируваних гаубиць, засоби протиповітряної артилерії.

Раніше Україна привітала готовність ЄС відновлювати Донбас.

Також відзначимо, що на окупований Донбас доставили гуманітарку від ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: