В ОБСЄ озвучили жертви конфлікту на Донбасі за 2018 рік

Читать на русском
Спостерігачі ОБСЄ фіксують таку ж кількість порушень режиму припинення вогню, як це було до хлібного перемир'я, яке набрало чинності 1 липня.

Понад 160 людей стали жертвами конфлікту на Донбасі з початку 2018 року.

Такі дані озвучив на брифінгу перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна в четвер, 2 серпня.

«Лише за липень ми підтвердили інформацію про сім жертв. За цей рік загальна кількість жертв становить понад 160 осіб - це як поранені, так і загиблі», - сказав він.

Хуг зазначив, що СММ ОБСЄ фіксує таку ж кількість порушень режиму припинення вогню, як це було до «хлібного перемир'я», ящо набрало чинності 1 липня.

«Після підтвердження прихильності режиму припинення вогню з 1 липня місія (ОБСЄ, - ред.) зафіксувала скорочення порушень режиму припинення вогню. Але потім за весь місяць місія зафіксувала 15 тис. порушень режиму припинення вогню. І ми знову зараз фіксуємо той рівень порушень, який був до 1 липня», - сказав він.

За словами Олександра Хуга, ситуація на Донбасі «нестабільна і непрогнозована».

«Причини, за якими досі не припиняється насильство, - близьке співвідношення позицій і наявність важкого озброєння, яке давним-давно мало бути відведено», - резюмував він.

На початку липня ОБСЄ заявила про 150 постраждалих мирних жителів на Донбасі в цьому році. Тоді уточнювалося, що 29 людей загинули і ще 121 була поранена. Зокрема, за цей рік 15 людей загинули через спрацювання мін або боєприпасів.

Раніше голова Європейської Ради Дональд Туск повідомив, що з 2014 року на Донбасі загинули понад 10 тисяч людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: