Fitch підтвердило кредитний рейтинг українського міста

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту Одеси в іноземній і національній валютах на рівні В-.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту Одеси в іноземній і національній валютах на рівні В-.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі агентства, передає агентство Інтерфакс-Україна.

Fitch підтвердило рейтинги двох українських містМіжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Києва й Харкова в іноземній і національній валютах на рівні В-.

Зазначимо, що відповідно до шкали Fitch, рейтинги групи В означають наявність певних кредитних ризиків при обмеженому запасі міцності.

Fitch очікує, що місто збереже хороші операційні результати в середньостроковій перспективі.

Рейтинги також враховують очікуваний низький прямий борг Одеси в середньостроковій перспективі, і несуттєві умовні зобов'язання міста в рамках наданих державним компаніям гарантій.

Водночас рейтинги відображають слабке інституційне середовище для внутрішніх інвесторів в Україні, що позначається на непередбачуваних для інвесторів фінансових результатах.

Крім того, наголошується, що Одеса залучила в українського банку п'ятирічний кредит і наразі освоює кредитні кошти.

Станом на кінець червня сума взятих коштів становила 612,4 млн грн. У межах кредитної угоди обсяг позики обмежений 1 млрд грн, які Одеса може забрати до кінця жовтня.

Агентство також нагадало, що Одеса в 2018 році має намір надати державним підприємствам близько 860 млн грн фінансових гарантій (у 2017 році – 1,3 млрд грн).

Передбачається, що зазначене фінансування буде скероване на інвестиції, розрахунки за зобов'язаннями підприємств, а також на покриття їхніх збитків, зумовлених перевищенням витрат на послуги, що надаються над тарифами на ці послуги.

Нагадаємо, що в січні цього року Fitch надало Одесі довгостроковий рейтинг у національній та іноземній валюті дефолту емітента на рівні В-.

Раніше Fitch оновило рейтинги великих українських банків.

Також Fitch озвучило прогноз зростання економіки України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: