Україна піднялася у рейтингу інвестиційної привабливості

Читать на русском
Україна за рік піднялася на 3 позиції та посідає 131 місце в рейтингу інвестиційної привабливості країн світу BDO International Business Compass (IBC) за 2018 рік.

Україна за рік піднялася на 3 позиції та посідає 131 місце в рейтингу інвестиційної привабливості країн світу BDO International Business Compass (IBC) за 2018 рік.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у німецькій аудиторській компанії.

За даними дослідження Україна посіла 82 місце у рейтингу індексу використання ресурсів.

«Україна може і повинна ставати більш інвестиційно привабливою для міжнародного бізнесу, покращуючи свої позиції в International Business Compass і в інших вагомих бізнес-рейтингах», - зазначила президент BDO в Україні Алла Савченко.

Зростання позиції України в загальному рейтингу IBC відбувся після торішнього падіння і свідчить про позитивні зміни в економічному та соціальному розвитку країни, добавили в компанії.

Іноземні інвестиції в Україні: скільки за 7 років вклали в економікуПрямі іноземні інвестиції в Україну минулого року склали 1 мільярд 817,2 мільйона гривень. Це на 57,5 відсотків менше, ніж у 2016-му.

Лідерами у рейтингу стали Північна Америка, Океанія, Північна і Західна Європа. Серед європейських країн, які не є членами ОЕСР, провідне місце займає Латвія, яка перебуває на 26 позиції у світовому під-індексі виробництва. За нею йдуть Литва, Мальта і Хорватія. Позиція України в цьому індексі не змінилася. Найбільше падіння індексу виробництва спостерігається в Чорногорії - мінус чотири позиції. Позиції Румунії, навпаки, найбільш зросли - на п'ять позицій.

Раніше Гройсман визнав, що Україні поки не варто розраховувати на прихід інвестицій.

Нагадаємо, в травні Рада ухвалила закон про залучення іноземних інвестицій.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: