Після двох отруєнь Велика Британія закрила генконсульство в Петербурзі

Читать на русском
Велика Британія закрила генеральне консульство в Санкт-Петербурзі після отруєння екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері. Дипломати заявили про тиск з боку Росії.

Велика Британія закрила власне генеральне консульство в Санкт-Петербурзі після отруєння екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері.

Про це повідомило посольство Великої Британії в Москві в Twitter, пише «Слово і Діло».

ЗМІ: в отруєнні Скрипалів брали участь дві групиВ отруєнні екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії могли брати участь дві групи.

«Генеральне консульство Великої Британії в Санкт-Петербурзі офіційно закрите. На жаль, це було зроблено під примусом російського уряду після (отруєння – ред.) Солсбері. Прапор був спущений у понеділок у присутності нашого першого й останнього генерального консула, який був відряджений до цього міста», – написали в дипломатичній місії.

Нагадаємо, 5 березня 2018 року у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія потрапили до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною, яку потім ідентифікували як газ російської розробки під назвою «Новачок».

30 червня 2018 року сталося отруєння «Новачком» двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла. Її товариш, 45-річний Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, залишився живим, але тривалий час перебував у лікарні.

Раніше правоохоронці Великої Британії ідентифікували ймовірних учасників нападу на Сергія Скрипаля та його дочку Юлію, який вчинили із застосуванням нервово-паралітичної речовини «Новачок».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: