САП оскаржить повернення судом справи Мартиненка

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі вирішили подати апеляцію на рішення суду першої інстанції повернути справу Мартиненка.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подасть апеляцію на рішення Шевченківського районного суду міста Києва про повернення обвинувального акту в справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в самому відомстві.

«Враховуючи, що підстави для повернення обвинувального акту, визначені судом, чітко не передбачені у статті 291 КПК України, якою встановлені вимоги до обвинувального акту, прокурором буде подана апеляція на це рішення суду», – зазначили в прокуратурі.

Також у САП вказали, що суд відмовив у продовженні запобіжного заходу обвинуваченим через відсутність ризиків, наведених прокурором, проте це рішення суду не підлягає оскарженню.

Крім того, в прокуратурі додали, що щодо інших підозрюваних, щодо яких не складений обвинувальний акт, досудове розслідування триває. Троє з них оголошені в розшук, а один нещодавно був затриманий.

Нагадаємо, суд повернув Антикорупційній прокуратурі на доопрацювання обвинувальний акт у справі Мартиненка. Пізніше в суді пояснили, що ухвалили таке рішення через невідповідність вимогам КПК зазначеного обвинувального акту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: