Суд визначився, як бути далі із Савченко

Читать на русском
У вівторок, 10 липня, Шевченківський районний суд Києва не зміг розглянути клопотання про продовження строку тримання під вартою народного депутата Надії Савченко.

У вівторок, 10 липня, Шевченківський районний суд Києва не зміг розглянути клопотання про продовження строку тримання під вартою народного депутата Надії Савченко, який спливає 13 липня.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Радіо Свобода, під час сьогоднішнього засідання прокурор заявив про відвід слідчого судді Олени Мєлєшак, яка мала розглядати продовження арешту.

Поліграф показав – Савченко готувала теракти. Що тепер вирішить суд?В СБУ повідомили, що детектор брехні підтвердив наміри нардепа Надії Савченко здійснити терористичні акти.

Після цього сторона захисту оголосила клопотання про відвід судді Оксана Хардин, яка мала розглядати питання відсторонення Мєлєшак.

У результаті клопотання адвокатів Савченко відхилили, що дозволило задовольнити клопотання прокурора.

Наразі невідомо, хто і коли розглядатиме питання про продовження запобіжного заходу для Надії Савченко.

Нагадаємо, 23 березня суд заарештував Надію Савченко без можливості внесення застави до 20 травня. 15 травня суд продовжив запобіжний захід ще на два місяці.

Савченко пройшла тест на поліграфі, результати якого, за даними СБУ, вказали на наміри нардепа повалити конституційний лад та вчинити теракти в урядовому кварталі та у будівлі Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: