Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань бюджету

Гончаренко заявив, що буде голосувати за законопроект про зняття недоторканності за двома редакціями: депутатською та президентською

2 липня 2018 року народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що буде голосувати за законопроект про зняття недоторканності за двома редакціями: депутатською та президентською. "Я як народний депутат теж являюся співавтором депутатського законопроекту, я буду за нього голосувати, але я також буду голосувати й за президентський законопроект. Тому що, в кінцевому варіанті, коли справа дійде 300 голосів президентський законопроект має хоч якісь шанси на прийняття, а депутатський законопроект - це лише лакмус" - підсумував Олексій Гончаренко. (Відео 14:27).
Виконано
Сказано 2 липня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Dyk0ci0FC3c?t=14m27с
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20078
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20079

Результат

20 вересня 2018 року в парламенті проголосували за 2 проекта постанови щодо скасування депутатської недоторканності:

- проект Постанови про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності)

№ 6773/П1. Гончаренко підтримав законопроект. Однак рішення не вдалося прийняти та нардепи далі голосували за ще один проект постанови авторства Президента України - про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (№7203/П1) - за основу та в цілому. Олексій Гончаренко також проголосував "за" вказаний документ.

Таким чином народний депутат Гончаренко підтримав на голосуваннях обидва проекти постанов про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності).