В уряді порозумілися з угорцями Закарпаття щодо мови в школах

Читать на русском
Заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль повідомила, що з угорською громадою на Закарпатті досягли взаєморозуміння.

Заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль повідомила, що з угорською громадою на Закарпатті досягли взаєморозуміння щодо мови навчання в школах.

Про це вона заявила в ефірі «Радіо НВ», пише «Слово і Діло».

Як Україні нівелювати всі претензії Угорщини до освітнього закону?Угорщина вимагає внести зміни до освітнього закону та відкласти його реалізацію до 2023 року, інакше Будапешт продовжить блокувати євроінтеграційний курс Києва. Як відповісти Україні, міркували експерти.

За її словами, минулої п'ятниці відбулася зустріч міністра освіти України Лілії Гриневич з угорською громадою Закарпаття, під час якої вдалося «зняти всі занепокоєння, які виникають в угорської громади» щодо закону про освіту.

«Фактично, зараз на рівні громади й Міністерства освіти вже є взаєморозуміння щодо того, які заходи задовольнять громаду, як це можливо реалізувати», – наголосила заступниця глави МЗС.

«З моєї точки зору, ми змогли вибудувати відносини з громадою, що зараз дуже важливо, й уже не може бути предметом спекуляцій на рівні Європейського Союзу чи НАТО», – вважає Зеркаль.

Нагадємо, раніше Зеркаль прокоментувала договір про дружбу з Росією.

Також стало відомо, скільки дипломатів РФ залишило Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: