Тука про погроми ромів: я зустрінусь з керівництвом СБУ, щоб розповісти деталі

Читать на русском
Георгій Тука заявив, що СБУ повинна розібратися, хто вміло використовував і підставив молодих націоналістів.

Росія намагається реалізувати сценарій «повзучої анексії», створюючи в Україні штучні проблеми і організовуючи провокації, щоб поширювати тезу про формування в ній «фашизму».

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в Facebook, пише Слово і Діло.

«Останні події, пов'язані з погромами таборів ромів, свідчать про професійну організацію і надалі висвітлення в ЗМІ цих подій. Кілька днів тому я спеціально зустрівся з лідером організації С14 Євгеном Карасем, щоб дізнатися деталі тих подій. За півтори години розмови ми прийшли до висновку: це була провокація», - повідомив Тука.

«Я обов'язково зустрінуся з керівництвом СБУ для того, щоб розповісти всі деталі, як подій, які передували «погрому», так і хід безпосередньо самого «погрому», - заявив він.

За його словами, він вже вивчив ситуацію з погромом у Львові і тепер готовий допомогти з розслідуванням погрому в Києві.

У Львові напали на табір ромів: що пишуть у соцмережахУ Львові в результаті нападу на табір ромів є вбитий і поранені. Слово і Діло з'ясовувало, що про це думають у соцмережах.

«Молодих націоналістів вміло використовували, підставили і «зняли». Хто? Повинна розібратися СБУ», - додав Тука.

На жаль, ці події вже відбулися, і вони отримали вкрай негативну оцінку європейських ЗМІ, констатував він.

«Зрозуміло, на темі «фашистських погромів» заробили бали і проросійські політики в ЄС», - резюмував він.

Нагадаємо, увечері 23 червня у Львові кілька юнаків напали на ромський табір, в результаті чого один з ромів загинув і четверо постраждали. Також, в кінці квітня в Києві відбувся розгром табору ромів на Лисій горі.

Чи загрожує Україні імідж неонацистської держави через погроми ромів - читайте в авторському матеріалі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: