Назвали ймовірну причину лісових пожеж у Греції

Читать на русском
Спустошливі лісові пожежі в районі Афін могли виникнути через підпали. На знімкіах видно, що відразу кілька пожеж виникли протягом невеликого проміжку часу.

Спустошливі лісові пожежі в районі Афін могли виникнути через підпали.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Греції Нікос Тоскас, пише DW.

Греція охоплена вогнем: Україна запропонувала допомогуУряд України готовий надати необхідну допомогу Греції для боротьби з масштабними пожежами поблизу Афін.

«Існують серйозні докази, які наводять нас на такі думки», - повідомив Тоскас.

За словами грецького чиновника, на підставі знімків з супутника можна зробити висновок, що відразу кілька пожеж виникли протягом невеликого проміжку часу уздовж однієї дороги на заході від столиці країни.

«У цьому випадку є не тільки докази, але і свідчення», - підкреслив Тоскас. Він не уточнив деталей, щоб не перешкодити слідству.

У східному напрямку від Афін вогонь поширився з великою швидкістю завдяки екстремально сильному вітру.

За словами Тоскаса, на даний момент в Греції ніхто не був затриманий за підозрою в скоєнні підпалів. У той же час він не виключив того, що поширення пожеж сталося через помилкові дії пожежної охорони і поліції.

«Сила вітрів сягає 10 і 11 балів. Такого у нас ще не траплялося», - додав заступник голови МВС Греції, зазначивши, що це може бути наслідком глобальної зміни клімату.

Раніше міністр оборони Греції Панос Камменос заявив, що незаконне будівництво погіршило наслідок пожеж і сприяло одній з найстрашніших катастроф в країні.

За останніми даними, кількість загиблих у прибережному грецькому місті Маті, у східній Аттиці більше 80 осіб.

Нагадаємо, після пожеж у Греції нове лихо – зливи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: