Україна запропонувала Швеції допомогу в гасінні пожеж

Читать на русском
Українська влада готова відправити до Швеції пожежну авіацію, якщо отримають таке звернення.

Кабінет міністрів на засіданні в четвер, 26 липня, прийняв рішення надати Швеції допомогу в боротьбі з лісовими пожежами, якщо від Стокгольма надійде таке прохання.

Про це пише «Слово і Діло».

Масштабні пожежі в Греції видно з космосуПожежі в Греції на захід від грецької столиці досягли таких масштабів, що їх добре видно з космосу.

«Якщо буде запит і підтвердження Королівства Швеція, цей документ дасть нам можливість відправити авіацію й допомогти загасити пожежі», – сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

В уряді згадали, що торік у серпні-вересні на сході України була складна ситуація з пожежогасінням. У зв'язку з цим запропонували дати доручення відповідним органам вивчити ризики виникнення пожеж у цих регіонах України.

Раніше українська влада заявила про готовність допомогти в гасінні пожеж у Греції, але поки Афіни з таким проханням не зверталися.

Станом 25 липня у Швеції вирують понад 40 лісових пожеж. Уже згоріло понад 25 тисяч гектарів лісу вартістю майже 87 мільйонів євро.

Нагадаємо, вісім країн Євросоюзу беруть участь у боротьбі з лісовими пожежами у Швеції, які не вщухають протягом кількох тижнів. Допомогу запропонували Польща, Данія, Франція, Італія, Німеччина, Литва, Португалія та Австрія.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: