Порошенко: приналежність Криму Україні не обговорюється

Читать на русском
Порошенко заявив, що приналежність Криму Україні не обговорюється та подякував державному секретареві США Майку Помпео за безкомпромісну позицію.

Президент України Петро Порошенко заявив, що приналежність Криму Україні не обговорюється та подякував державному секретареві США Майку Помпео за безкомпромісну позицію щодо невизнання анексії Російською Федерацією АР Крим.

Як пише «Слово і Діло», про це президент написав на своїй сторінці у Twitter. За словами Порошенка, заява Помпео є достойною відповіддю гібридним провокаціям Кремля після Гельсінкі.

Відшкодування збитків і визнання агресії: що Україна вимагає від РФ у міжнародних судахСлово і Діло розбиралось, які позови Україна подавала проти Росії до міжнародних інстанцій і чим закінчився їх розгляд.

«Приналежність Криму нашій державі не обговорюється - не була, не є і не може бути предметом компромісів. Переконаний, що згадана заява державного секретаря США Майка Помпео нарешті позбавить Кремль імперських ілюзій», - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що будь-яка незаконна анексія та окупація території завершується «відновленням територіальної цілісності та компенсацією всіх завданих агресором збитків».

Нагадаємо, голова Державного департаменту США Майк Помпео увечері 25 липня оприлюднив Кримську декларацію, в якій заявив про невизнання США анексії півострова Росією.

Також Волкер прояснив позицію США по Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: