Росія намагається витіснити кримських татар і заселити Крим бурами – Меджліс

Читать на русском
Представники Меджлісу кримськотатарського народу повідомляють, що влада РФ має намір витиснути корінне населення півострова й заселити його бурами.

Представники Меджлісу кримськотатарського народу повідомляють, що влада РФ має намір «витиснути» корінне населення півострова й заселити його бурами – африканцями європейського походження.

Про це заявив під час прес-конференції представник Меджлісу Ескандер Барієв, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що останнім часом зросла кількість нападів на кримських татар як із боку представників силових структур, так і з боку різних асоціальних елементів.

«Я думаю, це робиться з метою посприяти видавлювання корінного народу зі своєї території, зі своєї Батьківщини ... Ми проводили аналіз, і є інформація, що сьогодні РФ активно веде роботи із заміщення населення в Криму. Зокрема, в червні були там представники такого народу, як бури. Це африканці європейського походження. Насправді, стоїть питання зараз, щоб цих людей заселити на територію окупованого Криму», – заявив Барієв.

Також він зазначив, що з боку самих бурів може бути зацікавленість в переселенні через проблеми, пов'язані з перебуванням у ПАР.

Раніше в окупованому Сімферополі випустили із СІЗО кримського татарина.

Також нагадаємо, що суд ООН вимагає від РФ відзвітувати про виконання рішення щодо Меджлісу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: