Словацькі депутати готують візит до окупованого Криму

Читать на русском
У окупований Росією Крим планують приїхати депутати зі Словаччини, щоб вивчити ситуацію на анексованому півострові.

У окупований Росією Крим планують приїхати депутати зі Словаччини, щоб вивчити ситуацію на анексованому півострові.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на SME, очолить делегацію незалежний словацький депутат Петер Марчек, відомий своєю проросійською позицією.

В анексований Крим знову приїдуть німецькі дипломатиВ анексованому Криму очікують візиту ще однієї делегації з ФРН у складі представників партій Ліві і Альтернатива для Німеччини.

У коментарі виданню він повідомив, що має намір відвідати Крим в серпні і буде летіти через Москву в обхід українських пунктів пропуску, що є порушенням українського законодавства.

За словами Марчека, український посол в Словаччині Юрій Мушка вже попередив його про наслідки візиту в окупований Крим.

«Ті, хто відвідують Крим, порушують закони України, і українська сторона відреагує на це. Людям, які відвідують Крим, заборонять в'їзд в Україну», - сказав Мушка.

У свою чергу заява посла України обурила спікера парламенту Словаччини Андрія Данка, який заявив, що закони України не мають впливу на словаків.

«Якщо будь-який громадянин, депутат Словаччини вирішують кудись поїхати, то посол не буде їм вказувати, куди їхати, а куди - ні», - зазначив Данко.

Згідно із законодавством України, іноземці та особи без громадянства повинні в'їжджати в анексований Росією Крим виключно за наявності відповідного дозволу та через пункти пропуску на адміністративній межі з півостровом.

Раніше в ЄС прокоментували візит європейських політиків до Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: