НАБУ провело черговий обшук у справі проекту «Стіна»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро провели чергові слідчі дії в директора фірми, що фігурує в справі проекту Стіна.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки в квартирі директора й засновника приватної компанії з ознаками фіктивності в справі розкрадання коштів, виділених на реалізацію проекту «Стіна».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як раніше встановило слідство, фірми-субпідрядники Державної прикордонної служби України укладали договори з фіктивними компаніям на проведення робіт з облаштування українсько-російського кордону. Однак у зазначених компаніях були відсутні працівники, які могли виконати контракти. Однією з таких компаній є ТОВ «Будівельна компанія «Біг Хаус», директором і засновником якої є Євген Варченко. В цій компанії в 2015 році ніхто не отримував доходи, хоча у фірми купували земельні роботи.

У зв'язку з цим детективи провели обшук вдома у Варченка. Бюро знайшло в директора фірми чекову книжку на отримання готівки, заяву приватного підприємства «Варес», статут ТОВ «Ренесанс пром тех» та інші документи. Постановою детектива зазначені речі визнані речовими доказами. У НАБУ просили суд накласти на них арешт. Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ почало перевірку фірми з ознаками фіктивності.

Раніше Бюро провело новий обшук у справі проекту «Стіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: