Климпуш-Цинцадзе: політикам не слід тлумачити події історичного минулого

Читать на русском
Вона схвально оцінила ставлення до історичної українсько-польської спадщини за часів президентів двох країн Леоніда Кучми та Александра Кваснєвського.

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що політичним діячам не слід тлумачити події історичного минулого, тому що це не свідчить про відповідальне ставлення.

Про це вона повідомила в Лондоні, коментуючи нещодавню заяву МЗС Польщі про історичну постать Степана Бандери, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Вважаю, що це безвідповідально, якщо політики починають трактувати історичні події», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона схвально оцінила ставлення до історичної українсько-польської спадщини за часів президентів двох країн Леоніда Кучми та Александра Кваснєвського.

Польща запровадила нові правила працевлаштування для українцівСейм Польщі разом з урядом ухвалив новий законопроект про популяризацію працевлаштування та заклади ринку праці.

«Віддайте це історикам. Скажіть «вибачте» й «вибачаємо», – додала Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо, напередодні міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща накладе вето на потенційний вступ України до Європейського Союзу, якщо не будуть вирішені історичні питання. МЗС України вказало польському послу на некоректність заяв Ващиковського.

Раніше екс-голова МЗС Польщі, лідер найбільшої опозиційної партії «Громадянська платформа» Гжегож Схетина назвав нинішні відносини між Польщею та Україною найгіршими за останні 25 років.

Також зазначимо, що в одному з регіонів Польщі планують знищити всі пам'ятки УПА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: